Jag är så vek......

Klockan är 06:20 och jag kom nyss hem. Jag skulle ju inte gå ut idag men min klasskamrat Johan tjötade så väldans mycket så jag gav med mig till sist. Går man ut i Peking så brukar det i regel bli rejält. Inte är det som i Sverige där alla krogar stänger klockan 2 på natten, nej här stannar man till gryning:)
MEN, en sak är inte bortkastad. Jag har idag insett att alla dessa timmar till trots har givit mig resultat. Jag kan ju tydligen prata lite kinesiska om än knaggligt. Jag har ikväll fört mer eller mindre ett flertal enklare konversationer helt på kinesiska. Att man ska behöva vara i ett nästan onyktert tillstånd för att inse detta, det är ju minst sagt trist...
Men detta framsteg har peppat mig något enormt så jag ska försöka studera ännu hårdare.
Nu på hemvägen så snöade det och det var gråkallt. Det var någon form av snöblandat regn som föll ner. Nu märks det att vintern börjar närma sig med stormsteg.


Sol ölen är "billig fulöl" som Robert Gustavsson skulle säga, för 5 kr stycket

Nu är det iallafall dags att knyta sig.

Natti natti!

//Stefan

Det kinesiska språket...

Brrr.. solen skiner men det är fasen kallt endå och den torra luften hjälper knappast utan gör så att det känns som det är kallare än vad det faktiskt är.
Jag har denna lördag suttit och slöpluggat av och till sedan halv 10 i morse. Jag har nu varit i Kina i drygt 2,5 månad och studerat i nästan 2 månader. Desto djupare jag går in i språket desto mer inser jag hur invecklat det är.
I kinesiskan kombinerar man normalt sett två eller flera tecken med varandra för att få ut ett ord. Ta tex diannao som betyder dator. Här har man använt sig av två tecken, "dian" som betyder elektronisk, samt "nao" som betyder hjärna. Dator blir alltså direkt översatt "elektronisk hjärna" på kinesiska.
Detta är bara ett av alltför många tusentals existerande kombinationer som bildar ord. Detta innebär att det inte alls räcker med 3000 tecken för att kunna läsa tex en tidning eller en bok, du måste kunna 3000 tecken+några tusen kombinationer av tecknen för att förstå allt:) Detta är sannerligen en utmaning...

Tro det eller ej men det finns en kinesisk skrivstil och jag trodde inte mina ögon första gången jag såg den. Alla har vi väl sett ett eller annat kinesiskt tecken förut men inte skrivet på skrivstil, kineserna använder fascinerande nog en form av skrivstil såsom vi använder tex skrivstil i svenskan.
Skrivstil av tecken, det är fan omöjligt att utläsa och jag fattar inte hur dem ens kan få ut det till samma tecken.
Jag har fått visat för mig ett tecken först skrivet rent och ordentligt, sedan skrivet med skrivstil, dem liknar inte varandra för fem öre. Jag som är dålig på att läsa svensk skrivstil, kinesisk skrivstil spelar inte ens i samma liga:)

Dags att fortsätta plugga!

//Stefan



Hemma en snabbis

Jag har suttit i biblioteket i några timmar men så fick jag plötsligt slut på papper så jag blev tvungen att cyckla hem och hämta mera. Det är alltid mycket oväsen här hemma om dagarna då grannen håller på och rustar. Skiten börjar redan runt 8:00 på morgonen. Man kan vakna med hjärtklappning till det vackra, ljuva ljudet av en borrjävel som låter så enda inihelvete så att man till och med kan känna vibrationerna i sängen och väggarna....

Det kalla, ruggiga vädret håller i sig och dagen till ära är grådaskig och tråkig. Jag måste verkligen ta mig tid någon gång snart och inhandla en ordentlig vinterjacka/rock då jag inte är begravd i läxor. Den här helgen är det dessutom Halloween vilket inte verkar vara direkt stort här. Jag har dock hörts ryktats om diverse halloween partyn.

Nu ska jag springa en vända innan jag drar tillbaka till biblioteket.

//Stefan

Godmorgon!

Klockan är 07:30 och jag har nyss stigit upp för att snart bege mig till skolan. Jag var totalt död igår kväll och slocknade redan vid 21:00. Det jag egentligen hade tänkt göra var att skriva ned tecken då jag inte hunnit memorera de senaste 3 dagarnas glosor ordentligt men det gick i stöpet så idag blir det till att sätta fart efter skolan. Jag må klaga över tempot lite då och då men trots allt så har jag det jäkligt bra här.
Påvägen till skolan brukar jag inhandla en macka och en vattenflaska för runt 6-7 kronor vilket jag slänger i mig i farten. Jag upptäckte till min stora förvåning igår att kiosken närmast mig har bättre och större mackor än vad kiosken närmast skolan har så det blir att handla därifrån fortsättningsvis.

Dags att dra!

//Stefan

Vem behöver vara 21?

I Sverige går det inte att köpa sprit eller starköl om man inte är 21 år gammal och även fastän du har fyllt 21 år så kan surtanterna på systemet vägra dig om du inte har legitimation med dig.
Här i Kina är det helt annorlunda, här kan du köpa all sorts sprit rent teoretiskt från födseln och det det är dessutom mycket lättare att få tag på starköl, sprit, vin etc etc då till och med vanliga mataffärer har en stor uppsjö av dessa för en mindre struntsumma.
Det värsta jag har sett var en liten unge på runt 7-8 år som köpte en vodkaflaska, vi får hoppas han tänkte ge bort den:)


Denna bild är tagen från den lokala mataffären ett stenkast från mig, vill man bli dyngrak så är detta inget större problem. Det vi ser på bilden är 5 liters dunkar med ren sprit för 25 kr stycket.

I morgon är det äntligen fredag och sen helg men den här helgen måste som tidigare skrivet bli dedikerad mestadels åt studier, jag känner mig inte alls redo för proven som vi skall ha om drygt 3 veckor.

Hursom, dags att ge sig ut och springa lite. Det har blivit dåligt med det den här veckan, kallt och trökigt som det har varit.

//Stefan

Då har det gått 5 dagar igen

Då var det snart helg igen då och ännu en vecka har snart passerat. Det känns som om allting går tokfort fram och den här veckan så har jag inte riktigt hängt med så jag blir förmodligen tvungen att plugga en del i helgen också.
Det har verkligen blivit höst här i Kina. Dvs ännu kallare och jävligare än förut så jag kör för närvarande stenhårt med vaderade tofflor och värmeljus:)

Jag tänkte bjuda på lite bilder
Såhär kan det se ut en dag i skolan:


Har vi otur kan vi bli upptvingade att skriva tecken på tavlan


Närmast Abdul, en major från Saudarabien som åtagit sig att stanna och lära sig kinesiska i Beijing i minst 3 år, under den tiden har han betald bostad, studievgifter samt en lön på nästan 30 000 kr i månaden. Vissa har det bra:)
Framför till vänster, en något rundlagd men mycket trevlig advokat från Kazakstan som jobbat och sparat i 3 år för att studera kinesiska och vidga sitt arbetsområde. Till höger, en ryska som kommit hit tack vare ett stipendium.


Adali, en glad turist guide från Chile (nyligen snaggad), bakom en äldre fransyska som pratar så lågt så jag aldrig ens uppfattat hennes namn....


Där sitter han och tronar, läraren med det fenomenala "yes" och "no" vokabuläret:)


Ting-Ting är vår andra lärare och kan iallafall prata engelska om än något knackigt



Faciliteterna på skolan kunde ha varit bättre, detta är pissoaren, den kräsne pissar alltså med fördel hemma


Här har vi den ökända toaletten, man gör alltså med stor fördel även nummer 2 hemma..


Klockan är 12:40 och skolan är slut för dagen, dem flesta är påväg till skolans restaurang

Godnatt!





Subway

Hej alla glada! Subway är en kedja som finns lite här och där på denna jord. Man kan i Nian i Gävle tex finna detta utmärkta ställe där det serveras utsökta mackor av diverse olika slag.
Beijing är inget undantag och menyn och mackorna både ser ut och smakar likadant fast med den skillnaden att det är billigare här. Man kan köpa en hel meny med en fullstor baguette för runt 25-30 kr vilket i Sverige går på loss på runt 70-75 kr.
Det är tur att man försöker hålla igång annars vore det förmodligen lätt att bli fet som en tankbil på detta ställe då mat är så mycket billigare och naturligtvis vill man ju prova på allt:)

I Beijing finns tusentals restauranger och utbudet av mat är så fruktansvärt stort, från rysk hummersoppa till grekiskt, italienskt, franskt, amerikanskt-you name it, ja dem flesta västerländska länderna finns representerade här om det nu är västerländsk mat man vill ha. Personligen kör jag nästan alltid kinesiskt då det är billigare och faktiskt riktigt gott.
Det finns tiotusentals maträtter att välja bland, hela det kinesiska köket är näst intill oändligt och man kan alltid testa nya saker om än antingen vid ett gatukök i en gränd eller på en liten restaurang i hörnet.

Jag tror de flesta turister anser maten som väldigt viktig då man åker till andra länder, ju mer exotisk mat desto häftigare. Man vill ju liksom prova på allt då man endå är där och alla asiatiska länder har ju i regel ganska radikalt annorlunda smaklökar jämförelsevis med oss konservativa nordbor. Kina är definitivt inget undantag. Landets enorma storlek innebär väldigt blandad mat då dem olika provinserna alla har egna "speciella" maträtter och tillagningsätt.
I Södra Kina tex så äter dem stark mat, för att inte säga fruktansvärt stark. Dem använder röd chili i princip lika ofta såsom vi använder toapapper:)  Det är helt sjukt att se en person smälla i sig 10-20 "hela" röda chilifrukter utan att ens reagera. Äter jag en halv röd chilifrukt så får jag tårar i ögonen, börjar hyperventilera och måste dricka 1 liter vatten minst:)


Kinesisk subway


Så vad ska vi beställa?


Den kinesiska menyn, priserna är inte så dumma

Godnatt!

//Stefan

Samma problem

Igår när jag kom hem och skulle skriva så funkade inte blogg.se igen så det blev inget inlägg och idag är det så fruktansvärt segt att nå sidan så jag kan tyvärr inte ladda upp några bilder.
Jag får skriva lite istället. Tempot är fortfarande lika aphögt vilket tvingar mig att spendera oräkneliga timmar varje dag bara med att skriva tecken endast för att lära mig dem vilket kan bli ganska så trist i längden.
Jag har fått reda på att vi ska ha ett 3 dagars prov, lyssning, muntligt samt ett skriftligt mellan den 13:e och 16 november vilket jag inte alls känner mig direkt redo för just nu. Jag har ju fullt sjå med att bara komma ihåg teckendelen i detta alltför raska tempo...

Annars... Jo det har blivit kallt som fan här i Peking vilket är lite ovanligt såhär tidigt. Nästan hela oktober brukar vara en av dem populäraste turistmånaderna i Kina speciellt då sommarvärmen brukar vara behagligt varm istället för den där olidliga hettan som dem tidiga sommarmånaderna bjuder på. Nu blåser det dock riktigt kalla vindar, igår blåste det faktiskt så jäkla mycket så det lät som väggarna höll på att lossna.
Hursom. Detta innebär att det snart är dags att inhandla lite varmare vinterplagg. Jag har redan köpt ett tjockare och varmare duntäcke till sängen då jag låg och förbannade mitt tunna sommartäcke som inte värmer ett skit en kall natt för ett tag sedan.
Den kinesiska regeringen har dessutom bestämt att vintern inte kommer fören den 15 november eftersom dem först då sätter på värmen till alla fastigheter i hela Beijing.

Dags att sova nu!

Natti!

//Stefan




Jäkla blogg

Blogg.se har varit nere i Kina i några dagar så jag har inte kunnat blogga någonting. Idag så verkar det dock funka så jag ska snickra ihop ett inlägg efter jag sprungit en vända här i Pekings kalla höstmörker:)

//Stefan

I Mittens Rike

Den nyfikne som planerar att besöka Kina bör kika in på denna sida: Mittens Rike
Detta är en mycket bra och komplett guide om Kina som jag sjäv använt mig otaliga gånger av.
Vissa av kulturskillnaderna vilket är många finns nämnda här samt turistmål värda att se.

//Stefan


God kväll

I am back folks:) Jag befinner mig i ett slags pluggträsk just nu och jag vet ej om det är varken bra eller dåligt.
Dessa 7 dagar har varit intensiva för att inte säga jävligt intensiva. Vi har precis blivit färdig med bok nummer två och jag kan tycka att det börjar bli lite komplicerat nu.
Vi måste lära oss mer än 20 ord per dag plus att vi får hemläxor som vi (bör) lämna in dagen efter.
Det kan ta mig åtskilliga timmar att bara skriva ner 20 tecken och jag får inte fuska för då minns jag varken hur man skriver dem eller vad dem betyder. Detta innebär annars att man får stå och skämmas då man inte förstår dagen efter eftersom våra (sadistiska) lärare tvingar oss att en efter en att läsa texter med dem nya orden inför hela klassen.

Vi har 2 lärare, en äldre karl i 50 års åldern samt en yngre tjej runt 25 år som faktiskt är en bra lärare och kan prata hyfsad engelska.
Gubbens engelska vokabulär å andra sidan består av ungefär två ord: "yes" och "no". Jag kan fan inte förstå hur han kan få undervisa nybörjarklasserna speciellt då det är han som går igenom mycket av gramatiken vilket naturligtvis i hans fall måste bli på kinesiska. Oftast sitter man alltså där mer eller mindre som en fågelholk och inte fattar ett jota av det han säger. Inte kan man heller fråga honom då vi alla fortfarande är en bra bit ifrån stadiet att kunna formulera oss såsom vi själva vill på kinesiska.
Jag har dock utan att egentligen ens behövt letat fått mig en "language partner". Vi ska träffas 1 gång i veckan och prata kinesiska samtidigt som jag ska lära henne engelska. Hon studerar till att bli lärare med inriktning att lära ut kinesiska till utlänningar vilket passar mig utmärkt.

Dags att hugga in på glosorna igen då... Ska bli jävligt skönt med helg!

Godnatt:)

//Stefan

Dåligt med uppdateringar

Jo jag vet att det inte har blivit så mycket uppdateringar på sistone men det har varit mycket med läxor och skit samtidigt som man har varit lite halvt nere så jag har inte orkat med att skriva så mycket.
Vi hade ett ett litet glostest på gamla tecken för någon dag sedan vilket gick käpprätt åt skogen, eller ja nästan iallafall. Jag kunde läsa och förstå 95 % av tecknen men bara skriva 40% av orden. Detta måste det göras något åt, jag har nu börjat att skriva kinesiska texter varje dag, tråkigt som fan men det hjälper mig förhoppningsvis att inte glömma bort skrivtekniken:)
Jag har varit ganska allmänt tråkig på sistone, blandat folk har velat haft med mig ut på diverse saker men jag har inte haft någon större lust utan hänvisat till studierna och stannat hemma. Jag tror det är första gången i mitt liv som jag faktiskt känner en viss ångest över en dag då jag inte studerat åtminstone några timmar.

Hursom, jag var hemma hos min klasskamrat Johan för ett tag sedan och den jäkeln bor som i ett Palats. Stort luftigt och modernt hade han. Ericsson vet hur man kostar på sina anställda. Själv så får man ju slåss mot mygg och kackerlackor nästan vareviga dag:)


Det första man ser är deras 50 tums TV i det stora, ljusa vardagsrummet med franska rundade fönster


Middagsbordet


Köket var stort men inte lika rent som det brukar vara eftersom hans farsas sambo Nana var bortrest och far och son vet ej vad städning är:)


Här kan man ju faktiskt skita utan att vara rädd för att spolningen inte ska funka:D


Hans farsas sovrum


Klart att han ska ha en 50 tummare i sovrummet också:)


Johan är här påväg att lämna palatset

Dags att börja plugga på morgondagens glosor då!

Godnatt!

//Stefan

IKEA

Då blev det till sist av att besöka IKEA. IKEA öppnade sitt första varuhus i Kina 1998 vilket blev i Beijing.
Det är just nu Asiens största samt världens näst största IKEA varuhus med sina 43 000 kvadratmeter.
Detta kan jämföras med IKEA varuhuset i Valbo Köpcentrum med sina sketna 12 500 kvadratmeter.
IKEA har ytterligare 6 stycken varuhus i Kina. Chengdu (Jordbävningsområdet där mer än 5000 dog i maj förra året) Guangzhou, Nanjing, Shenzhen, Shanghai och till sist Dalian som öppnade i år.

Björn var hungrig såsom en björn ibland kan vara, så det första vi gjorde var att uppsöka restaurangen. Det är jävligt gott att äta svensk mat då man inte ätit det på ett tag, och det gör ju ingenting heller att det är billigare än i Sverige.
Efter matstoppet så inhandlades det en en lampa, lite värmeljus (det börjar bli gråkallt om nätterna) plus lite annat smått och gott. Det blir förmodligen många fler besök i framtiden så jag gör mig ingen större brådska.


Vad är stort och blått med gula bokstäver?


Den kinesiska menyn


Köttbullarna smakade precis som hemma, notera den lilla flaggan:)


Dags att hugga in


IKEA kör stenhårt med svenska namn på allting dem säljer


Jomenvisst^^


Dags att checka ut


Men STOPP! Skam den som ej köper åtminstone en svensk 70 cl Vodka för 78 Kr innan avfärd
:)


Karta över varuhuset


När vi kom hem så fick vi vara med på bild igen


Björn, tant Han, Liu-liu och Wang Yang. (Ja Björn... Klaga lagomt. Wang Yang?)

Godnatt!

//Stefan

Kommunistpartiet 60 år

God kväll, dagarna flyter på och snart är lovet slut och jag måste då gå 7 dagar i sträck i skolan för att kompensera ledigheten... Mina studier har gått trögt då jag haft koncentrationssvårigheter av diverse anledningar vilket jag nu har smått ångest över. Men Idag så har jag iallafall repeterat igenom alla tecken jag hittills lärt mig vilket torde vara just  över 100 i nuläget. Nu gäller det bara att att ge fan i att glömma bort dem:)
Jag fick ett erbjudande om att åka och bada i några källor en liten bit utanför Peking i morgon men jag har fasen inte förtjänat det så jag blir hemma med boken...

Dagen före den stora paraden på himmelska fridens torg fick vi för oss att vi skulle försöka besöka en upprustad gata i gammal kinesisk stil kallad Qiamen som ligger strax intill "Tianamen" (Himmelska fridens torg)
Det var dock ett stort misstag då det var militärer och poliser överallt och dem hade i princip spärrat av (eller var på god väg) att spärra av allting så vi kom ingenstans. Till och med tunnelbanan som ligger i direkt anslutning till torget hade dem stängt ner så vi fick vackert traska till nästa tunnelbanestation för att där komma in i tunnelbanan och åka hem. Total kontroll är verkligen A och O i detta långt vänsterlagda land:)



Detta är bara ett stenkast ifrån himmelska fridens torg och ni kan se regeringsbyggnaden från sidan i bakgrunden där president Hu Jintao håller låda. Vi kunde dock inte komma närmare vare sig vi ville eller inte.


Mycker folk trängdes på gatorna då alla var hänvisade till att gå efter en märkt slinga


Det stod polisbussar och polisbilar lite här och var, hela kåren måste ha varit ute:)


Som tidigare sagt, en hel del folk...


Militären ville vara med och leka dem också


Det var många, både kinesiska och utländska kamerateam ute och rapporterade hela spektaklet


Godnatt!

//Stefan

Sovande kineser i biblioteket

Vad har gjorts denna söndag? Jo dagen har till största delen spenderats i bibliotekets lokaler för att på sedavanligt vis traggla in tecken.
Fastän det är söndag så är salarna fullsatta av flitiga kineser. Lördag eller söndag verkar inte spela någon större roll här utan folk sitter och studerar enda tills biblioteket stänger 22:30 på kvällen 7 dagar i veckan. Allting har dock ett pris, är man jäkligt flitig så blir man trött förr eller senare och någonting som är en väldigt vanligt syn, inte bara i biblioteket utan överallt runtom hela skolan, jo det är folk som sover med huvudet i boken:)
Jag kan förstå detta fenomen då många pluggar långt inpå nattetid för att sedan vakna upp tidigt för att pallra sig iväg till skolan. Jag har själv ett flertal gånger powernappat i bästa kines stil för att sedan vakna upp med världens sockerdricka i benen. Dock så kan det ibland se lite lustigt ut då man kommer in i ett rum och upptäcker att över 1/3 av alla i rummet ligger och sover:)


Skolans bibliotek


Det står alltid mycket cyklar utanför


En av bibliotekets många salar, något sterilt kanske


Idag var det dock många trötta


Både till vänster



och till höger


Snett framifrån


Från sidan


Helgerna är minst sagt tuffa här.....


Kanadensarn Kim sov endå med stil:)

Nu är det dags att springa lite igen, på återseende:)

//Stefan


En lugn lördag

Då var det lördag igen. Parteeey!!! Skoja bara. Ikväll blir det fan jag som tar mig i kragen och stannar hemma och inte gör någonting.
Eftersom gårdagen blev så sen så vaknade jag inte upp fören 12:30-13:00  och vips så var halva dagen borta.
Seg och degig tvingade jag mig vid 18 tiden ut för att springa några varv på löparbanan, detta tack vare ett större antal koppar kaffe. Gäller att inte släppa på disciplinen nu när jag kommit igång på allvar..
Jag har just ätit så nu blir det en dusch. I morgon så hade jag tänkt försöka bege mig till biblioteket för att studera vilket det inte alls tyvärr har blivit lika mycket av dem här 2 dagarna såsom jag egentligen hade velat.

Här kommer lite bilder från gårdagen:


Björn, Leo-leo och Tant Han



Björn är först ut med att sätta den nya trenden i Beijing:)


Det blev en hel del öl igår igen.. Känner ni igen mönstret?


Johan var lika glad som vanligt:)

//Stefan

Nu får det vara nog

Klockan är 05:27 och jag kom precis hem. Nu får det fasen vara nog med utgångar. I dag lördag blir det lugnt Nu har jag kommit hem jäkligt sent 2 dagar i rad, Björn, jag och kinesen Wang Chao besökte först en pub och drack några öl för att sedan gå till till en klubb. Där träffade jag Johan min klasskompis och vi gick till ytterligare en annan klubb och kom inte därifrån fören 03:40.
Det finns för mycket roligt att göra i Peking. Helgerna tenderar att bli alltför sena och alltför dyra vilket inte är bra:)
Hursom, idag så har jag införskaffat 2 par byxor på "Jack and Jones" som jag fick uppsydd efter mina mått, det tog dock tid att förklara hur jag ville ha det på min knackiga kinesisia.
Att gå i en klädesaffär i Kina är så annorlunda jämförelsevis mot Sverige. I Kina är dem så hjälpsamma, I Sverige får man nästan tjata för att få hjälp, mentaliteten är på många vis bättre. Rent allmänt så är respeken stor bland asiaktiskt folk vilket jag fortfarande har svårt att greppa. Jag antar att det är en av anledningarna till att jag tycker om Kina, ödmjukheten....

Nåväl, godnatt!

Godmorgon eller godeftermiddag?

Då det igår var den 30:e september, dagen före Kinas nationaldag samt 60 års jubileum för den kommunistiska regimen så hängde det i luften att någonting måste göras på kvällen. Detta skulle naturligtvis firas på kinesiskt/koreanskt vis (supa) så dem drog med mig ut, 20 personer mestadels koreaner, några kineser en amerikan, en dansk samt en britt.
Kvällen började på en koreansk restaurang där vi åt och drack och eftersom dem tydligen fått för sig att jag kan dricka som en viking efter att de sett mig dricka förut, så blev det glas efter glas med öl och koreansk soju.
Efter det så bar det sedan av till ett annat koreanskt hak, en slags klubb/restaurang. Koreanerna hade köpt tårta så alla fick vi tårtbitar och det beställdes in en helsikes massa mer öl och soju, pommes frites, friterad kyckling, etc etc.
Nu började de flesta bli riktigt glada. Efter det så blev det en kort visit på en större klubb och sedan åter till en koreansk bar där det blev ytterligare otaliga glas öl och soju. Snacka om kväll, säga vad man vill men koreaner vet hur man ska dricka....
Idag så vaknade jag upp lagomt seg och trött klockan 13:00 av att tant Han knackade på dörren. Tydligen så hade svensken anlänt som ska bli min granne de kommande månaderna. Tant Han hade fixat mat åt hennes son, svensken (Björn), Björns kinesiska flickvän, och till mig så jag gick upp och hälsade.
Jag måste tacka mina asiatiska gener, tydligen så är det väldigt sällan asiater blir bakfull eller mår dåligt dagen efter de druckit utan blir bara seg vilket stämmer in perfekt på mig själv. Speciellt koreaner ska vara kända i den asiatiska världen för att vara ett folkslag som har en hög alkoholtolerans och kan dricka mycket. Se vad man kan lära sig under en barkväll:)


En koreansk restaurang, bordet var smockfullt med små rätter


Allt grillas direkt på bordet.


Det blev som sagt tårta senare och den räckte till hela 20 personer


inte så dumt alls faktiskt, inte i klass med lundgrens bageri dock....


Halva gänget


Peter börjar bli smått mätt och onykter:)


Nästa bar



Gambei=skål!


Nu så ska jag ut och springa av mig allt friterat skit jag förtärt dem senaste dagarna!

//Stefan

RSS 2.0