Skumt...
I Kina äter man som tidigare nämts väldigt varierad mat. En del del maträtter är spännande och exotiska medans andra är fruktansvärt grymma och osmakliga. Rent djurplågeri....
三吱儿 sān zīer översätts som "De tre skriken"
Skrik nummer ett är då man plockar upp den nyfödda musungen med pinnarna.
Skrik nummer två är då man snabbt doppar musungen i kryddor och kokande olja.
Skrik nummer tre är då man stoppar musungen i käften och tuggar... Mums filibaba!
I Kina är det relativt vanligt att äta åsna. Det är dock bara det att i vissa provinser är det populärt att äta levande åsnor...
Kocken skär loss stora köttbitar från den levande åsnan, de fortfarande varma/ljumma råa köttbitarna doppas direkt i kryddor och (blod) och äts sedan upp av gästerna som köpt åsnan.
En annan variant är då kocken först häller kokande vatten på det stackars djuret och sedan skär loss en en köttbit från det brännskadade stället. Ju mer åsnan skriker av smärta desto smakligare sägs måltiden vara vilket gör det hela till lite utav en sport för kockarna att hålla åsnan vid liv så länge som möjligt...
Dagens lunch?
Här förbereder man för en levande slakt, slaktaren vet hur han ska öppna upp buken på bästa sätt för att inte åsnan ska förblöda och vilka inälvor han ska skära bort först för att få hjärtat att slå så länge som möjligt, endast för att få åsnan att skrika så fruktansvärt tills den inte kan skrika längre...
Proceduren är här klar...
Skinnet spar man....
Jag har svårt att tro att jag skulle kunna klara av att se något sådant här på riktigt. Fyfan, jag skulle drömma mardrömmar om det... Kom nu ihåg att detta förekommer inte i Peking utan endast i vissa provinser och i vissa mindre städer.. Jag skulle säga att de flesta av Pekingborna inte heller tycker om detta och tur är väl det.
Godnatt!
//Stefan
三吱儿 sān zīer översätts som "De tre skriken"
Skrik nummer ett är då man plockar upp den nyfödda musungen med pinnarna.
Skrik nummer två är då man snabbt doppar musungen i kryddor och kokande olja.
Skrik nummer tre är då man stoppar musungen i käften och tuggar... Mums filibaba!
I Kina är det relativt vanligt att äta åsna. Det är dock bara det att i vissa provinser är det populärt att äta levande åsnor...
Kocken skär loss stora köttbitar från den levande åsnan, de fortfarande varma/ljumma råa köttbitarna doppas direkt i kryddor och (blod) och äts sedan upp av gästerna som köpt åsnan.
En annan variant är då kocken först häller kokande vatten på det stackars djuret och sedan skär loss en en köttbit från det brännskadade stället. Ju mer åsnan skriker av smärta desto smakligare sägs måltiden vara vilket gör det hela till lite utav en sport för kockarna att hålla åsnan vid liv så länge som möjligt...
Dagens lunch?
Här förbereder man för en levande slakt, slaktaren vet hur han ska öppna upp buken på bästa sätt för att inte åsnan ska förblöda och vilka inälvor han ska skära bort först för att få hjärtat att slå så länge som möjligt, endast för att få åsnan att skrika så fruktansvärt tills den inte kan skrika längre...
Proceduren är här klar...
Skinnet spar man....
Jag har svårt att tro att jag skulle kunna klara av att se något sådant här på riktigt. Fyfan, jag skulle drömma mardrömmar om det... Kom nu ihåg att detta förekommer inte i Peking utan endast i vissa provinser och i vissa mindre städer.. Jag skulle säga att de flesta av Pekingborna inte heller tycker om detta och tur är väl det.
Godnatt!
//Stefan
Kommentarer
Postat av: Linnea
Nu mår jag illa.
Postat av: Linnea
Nu mår jag illa.
Postat av: Stefan
Hehe, ja fyfan:D
Postat av: annakanna
fy fan! FY FAN! Jag hatar såna där människor!
Nej jag tror man inte ens kan kalla dom människor för det där är inte mänskligt beteende.
Postat av: Stefan
Jo.. Jag har frågat en del kineser om det här i Peking och dem visste om att det förekom på vissa ställen och höll med att det var avskyvärt. Men man kan väl sammanfatta det som att varje provins har som en egen liten kultur med egna värderingar runtom i hela Kina... Dem är inte alls lika sammansvetsade som vi svenskar rent mentalitetsmässigt och värderingsmässigt, landet är helt enkelt för stort.
Trackback