Wangfujing och KTV
Dagen har varit lång, jag kom nyss hem och klockan är nu 1:00 och jag känner mig trött. Jag hookade upp med 2 st kanadensare, en britt och en fransyska, alla med kinesiskt ursprung men som har familjer som bosatt sig utomlands. Ingen förutom britten kan tala hyfsad kinesiska vilket är bra då jag inte behöver känna mig totalt ensam på det området.
Vi besökte Himmelska fridens torg (inte första gången för mig) och den förbjudna staden samt det nya runda jättelika operahuset. Därefter började det regna lite lätt så vi sökte oss till Wangfujing vilket i princip är beläget mitt i Peking.
Där testade jag för första gången i mitt liv att äta en skorpion. Jag fick helt sonika välja en levande skorpion på spett och såsom den sprattlade... Den friterades och sedan var det bara att äta, ganska gott faktiskt även om jag hade svårt för det i början. Vidare fortsatte den kulinariska upplevelsen med feta friterade skalbaggar, kycklingnjurar, larver osv.
Ska det göras så ska det banne mig göras rejält:)
Den berömda, exklusiva men svindyra storgatan Wang Fu Jing i hjärtat av Peking
Den likaså berömda sk "snack gatan" som går parallellt med Wang Fu Jing", här kan man köpa allt mellan himmel och jord som man normalt aldrig hade tänkt sig att äta till en relativt billig penning, och jag menar allt....
Mums, friterade skalbaggar (något knapriga) och larver, smakar kyckling...
Här har vi dem delikata skorpionerna, dem bär på ett livsfarligt gift men det försvinner tydligen under friteringen vilket verkar stämma, jag lever än:)
Sedan så avslutades kvällen med ett besök på KTV vilket är något oerhört populärt i Kina. När man går till KTV så sjunger alla kareoke samtidigt som man kan beställa in mat, snacks och dryck. Detta skulle aldrig fungera i Sverige då folk generellt sett är stela och tråkiga. Kineser kan bjuda på sig själv och skäms inte för sig, mentaliteten är helt annorlunda. Vi svenskar måste dricka oss onyktra, först då kan vi börja släppa loss lite. Denna skillnad blir ganska påtaglig då man varit här ett tag.
Nu var det dags att sova iallafall. Godnatt!
Vi besökte Himmelska fridens torg (inte första gången för mig) och den förbjudna staden samt det nya runda jättelika operahuset. Därefter började det regna lite lätt så vi sökte oss till Wangfujing vilket i princip är beläget mitt i Peking.
Där testade jag för första gången i mitt liv att äta en skorpion. Jag fick helt sonika välja en levande skorpion på spett och såsom den sprattlade... Den friterades och sedan var det bara att äta, ganska gott faktiskt även om jag hade svårt för det i början. Vidare fortsatte den kulinariska upplevelsen med feta friterade skalbaggar, kycklingnjurar, larver osv.
Ska det göras så ska det banne mig göras rejält:)
Den berömda, exklusiva men svindyra storgatan Wang Fu Jing i hjärtat av Peking
Den likaså berömda sk "snack gatan" som går parallellt med Wang Fu Jing", här kan man köpa allt mellan himmel och jord som man normalt aldrig hade tänkt sig att äta till en relativt billig penning, och jag menar allt....
Mums, friterade skalbaggar (något knapriga) och larver, smakar kyckling...
Här har vi dem delikata skorpionerna, dem bär på ett livsfarligt gift men det försvinner tydligen under friteringen vilket verkar stämma, jag lever än:)
Sedan så avslutades kvällen med ett besök på KTV vilket är något oerhört populärt i Kina. När man går till KTV så sjunger alla kareoke samtidigt som man kan beställa in mat, snacks och dryck. Detta skulle aldrig fungera i Sverige då folk generellt sett är stela och tråkiga. Kineser kan bjuda på sig själv och skäms inte för sig, mentaliteten är helt annorlunda. Vi svenskar måste dricka oss onyktra, först då kan vi börja släppa loss lite. Denna skillnad blir ganska påtaglig då man varit här ett tag.
Nu var det dags att sova iallafall. Godnatt!
Kommentarer
Postat av: P
Det såg ju gott ut det där
Postat av: Stefan
jomenvisst, lite salt och peppar sen är det bara och käka
Trackback